Alles wat je NU moet weten over Pearl Village Festival & Weijdepop 2023

Alles wat je NU moet weten over Pearl Village Festival & Weijdepop 2023

Pearl Village Festival & Weijdepop 2023 zal plaatsvinden op 7,8 en 9 juli. Het festival wordt door dezelfde 8-koppige organisatie georganiseerd, maar ondanks dat het inmiddels al de zesde editie is zal er ook dit jaar veel veranderen voor jou als bezoeker. Lees hieronder wat je zeker moet weten over Pearl Village Festival & Weijdepop 2023.

Gaat het festival wel door?

Niet 1, niet 2, maar 968.345 keer hebben we deze vraag ontvangen. Maar JAZEKER! Pearl Village Festival & Weijdepop 2023 op 7,8 en 9 juli gaat 100% door! De vergunningen zijn binnen, we hebben groen licht en de ticketverkoop gaat extreem hard!

Wanneer komen welke artiesten?

Op 7,8 en 9 juli komen meer dan 40 DJ’s, 15 bands en een handvol solo optredens van nationaal bekende artiesten. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag is er een enorm brede programmering qua muziekstijl door de verschillende stages en is er dus voor elke muziekliefhebber altijd iets te vinden. Hieronder een aantal artiesten per dag. Wil je het volledige overzicht? Bekijk dan direct onze line-up & timetable.

Vrijdag: O.a. Emma Heesters, John West, Freddy Moreira, Crypsis, Deluzion, Frequencerz, The Fortunate Sons (CCR Tribute band) & Bad Tyre.

Zaterdag: O.a. Q-Music Foute uur, PROOST!, Def Americans (Johnny Cash Tribute band), Skroetbalg, Keltek, Cold Confusion (eerste Pearl Village ANTHEM maker 2023).

Zondag: O.a. Dilana & Jeff, Boer Bennie, Danilo Wattez, Davey van der Sluis, Two Dollar Tuesday, foute hits van DJ Lars Evers en Evander Kleefman, een knallend einde met Techno en Hardstyle door Joruss & Frank-E en Pimboo & Jans.

Zondag zullen er ook weer tal van kinderactiviteiten zijn en komt zelfs Kabouter Plop langs voor de kinderdisco! Bekijk in ons SUNDAY FUNDAY artikel welke kinderactiviteiten er zijn.

Recyle mee met het CUP to CUP systeem!

Pearl Village Festival & Weijdepop kleurt groen! Om ons afval beter te kunnen recyclen en ons mooie festivalterrein weer een stukje schoner te houden introduceren we vanaf dit jaar het CUP to CUP systeem op het festivalterrein. Je ontvang bij binnenkomst bij de hoofdingang twee (2) recycle TOKENS en ruilt deze bij het bestellen van een (nieuw) drankje om voor een beker. Heb je even geen dorst? Dan nemen wij je beker weer in bij de bar en ontvang jij weer een recycle TOKEN retour van ons. Zo heb jij altijd een retour token óf beker bij je en belandt er zo min mogelijk afval op de grond. 💚

Uitbreiding van de chill & food area: nog meer foodtrucks en een Speciaalbar!

Naast een festival waar je ten alle tijden los kunt gaan op muziek merkten we de afgelopen edities dat onze bezoekers goed eten en een gezellige (zit)plek om met bekenden bij te kletsen ook erg belangrijk vinden. Om deze reden breiden we de Chill & Food Area uit en komen er 6 foodtrucks, extra zitgelegenheden, een gezellige sfeervolle stretchtent en extra lange bar.

Wat kan ik eten op het festivalterrein?

  • Houtoven gebakken Pizza’s, verse pasta’s, antipasti, salades van Foodtruck PIZZAYOLI
  • Nacho’s, quesadilla, tortilla en Churros van Foodtruck Viva La Mexico
  • Ambachtelijk Italiaans schepijs, Hollandse Poffertjes, Warme Luikse wafels, Stroopwafels van Foodtruck Sweet on Wheels
  • Surinaamse loempia, Kipsaté, broodje Pom, Tempeh, kipkerrie en Gevulde barra van Foodtruck Don Food Station
  • Patat, snacks en broodjes van Hans vd Veen
  • Shoarma, Kebab en grill specialiteiten van Foodtruck De Pyramide

Nieuwe SPECIAALBAR!

Dit jaar zal er ook een nieuwe SPECIAALBAR zijn waar je de lekkerste Cocktails, Speciaalbieren en een goed (hard plastic glas) wijntje kunt halen. Je vindt de nieuwe SPECIAALBAR naast de foodtrucks en WEIJDE stage.

Toko Loco als extra 4e stage!

Waar we met een tentfeest voor 400 tot 800 bezoekers in 2015 begonnen, uitbreidden naar 3.000 bezoekers per dag en 2 en 3 stages gaat er ook dit jaar weer iets groots en unieks gebeuren. Namelijk het toevoegen van een 4e stage op ons festival! De 4e stage wordt een heel bijzondere indoor stage, waarmee we een nieuw muziekgenre House & Techno aan ons festival toevoegen. Hoe deze stage eruit ziet en wat er gaat gebeuren lees je hier.

De Huiskamer wordt De Weijde

Naast een extra 4e stage brengen we ook een grote verandering aan de bestaande Huiskamer stage. Deze stage krijg een nieuwe naam, namelijk de ”Weijde” stage. Daar waar de Huiskamer de afgelopen jaren een kleine Indoor tent was zal het dit jaar voor het eerst een Open Podium worden. Omringd met een grote buitenbar, sfeervolle tent én de foodtrucks.

Contactloos betalen of munten?

Die keuze is aan jou zelf! Je kunt zowel munten halen als ook contactloos betalen! Je kunt bij het halen van een drankje en hapje of merchandise dit jaar dus wederom contactloos (of met de pin) betalen. In het geval dat je liever muntjes op zak hebt werken we ook gewoon weer met muntverkoop.

Veelgestelde vragen – FAQ

Op zoek naar praktische informatie of een specifiek antwoord? We hebben veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Staat het antwoord er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje naar info@pearlvillage.nlGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.