Kick om zelf op het laatst te draaien

zuidenveld pearlvillage

DJ’s Jory Bosch (links) en Frank Egberink hebben zin in de derde, weer grotere editie van hun Pearl Village Festival. Ze mikken op 1600 bezoekers deze keer.

Boudewijn Benting

Marieke Kwak


Van draaien in de slaapkamer tot het organiseren van een heus festival. Frank Egberink en Jory Bosch, opgegroeid in Dalen, zijn de motor achter het Pearl Village Festival. Dat maakt dit jaar deel uit van Het Zuidenveld in Dalen.
De liefde voor muziek. Daar begon het allemaal mee, toen Frank Egberink en Jory Bosch een jaar of vijftien, zestien waren. Was er in hun vriendenkring een feestje? Dikke kans dat zij samen achter de draaitafel belandden. Maar aan een eigen festival dachten ze toen nog niet.

,,Ik speel van jongs af aan al muziek’’, vertelt Jory (22). ,,Piano, accordeon, dat soort werk. En ik had op mijn slaapkamer een draaitafel, waarmee ik liedjes aan elkaar mixte. Frank is vooral van het digitale. Zo zijn we eigenlijk bij elkaar gekomen. Op een gegeven moment maakten we afspeellijsten voor feestjes en zijn we in het café feesten gaan houden. Die werden na een poosje zo drukbezocht dat de kroegbaas er een tent bij zette.’’

Achter Jory’s ouderlijk huis in Dalen ligt het terrein waar van 12 tot en met 15 juli Het Zuidenveld wordt gehouden. Van oorsprong een landbouwtentoonstelling, tegenwoordig een feest met traditionele en moderne onderdelen, zoals het festival Pearl Village. Een festival met vooral moderne muziek, van urban en house tot hardstyle. De naam verwijst naar Dalen, ook wel de Parel van Drenthe genoemd.

De jongens hebben het drie jaar geleden opgezet, als onderdeel van Weijdepop. Het eerste jaar kwamen er vierhonderd mensen op af, het tweede jaar het dubbele. Voor dit jaar, nu het bij Het Zuidenveld hoort, hopen ze op wéér een verdubbeling. Pearl Village is voor het eerst twee dagen (op vrijdagavond 13 en zaterdagavond 14 juli) en er is een tweede podium bij gekomen.

Het is een hectische periode voor de twee, die niet bepaald om de hoek wonen. Jory werkt als online marketeer in Amsterdam en woont in Utrecht. Frank woont samen met zijn broer, rolstoeltennisser Tom Egberink, in Zwolle en is mede-eigenaar van een videoproductiebedrijf. Hij maakt bedrijfsreportages, aftermovies van feesten en videoclips voor artiesten als Ali B. en Armin van Buuren. Hij is net terug uit Schotland, waar hij het bruiloftsfeest filmde van een niet nader te noemen soapster. En daarvoor zat hij op Ibiza voor een documentaire over een biologische boerderij.

Het festival organiseren doen de mannen tussendoor. Jory: ,,Een mooie combinatie. Mijn passie voor online marketing en Franks passie voor video zijn hier ideaal voor.’’

Wat ze óók tussendoor doen, is het werken aan hun vaardigheden als dj. Want behalve artiesten als The Partysquad, regionale dj’s, MC Da Syndrome en Erik van Klinken (,,even een half uurtje iets geks tussendoor’’) beklimmen Jory en Frank zelf ook het podium. Als Joruss & Frank-E sluiten zij het festival af. In hun uur moet het dak eraf. ,,Het geeft echt een kick dat wij zelf het laatste uurtje draaien’’, zegt Frank. ,,Het is ook extra spannend. Je wilt dat het laatste uurtje écht leuk wordt. Maar dat gaat vast lukken.’’

Kaartjes kosten 10 euro voor vrijdagavond en 15 euro voor zaterdagavond. Een combiticket kost 20 euro.

Media bron : DVHN Zuidoost Drenthe