Pearl Village Festival & Weijdepop meer dan een dorpsfeestje

Meer over de organisatie van een uniek weekend festival in Drenthe

Het is niet onopgemerkt gebleven dat Weijdepop en Pearl Village Festival de afgelopen jaren steeds drukker bezocht werden. Ook de onderlinge samenwerking met Zuidenveld het afgelopen jaar heeft geleid tot een geweldig feestweekend voor jong en oud. Maar wat gaat er precies gebeuren in de zomer van 2019?

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli. Dat staat vast. Zo ook de invulling van het weekend festival. Pearl Village Festival zal op vrijdag met een nieuw concept en een unieke invulling met verschillende muziekgenres komen. Weijdepop keert op zondag terug met het bestaande concept waarbij verschillende regionale talenten om-en-om zullen optreden bij de ”Indoor Mainstage” en ”De Huiskamer” stage. Op zaterdag worden de krachten gebundeld. Weijdepop viert haar 5-jarige lustrum en Pearl Village zal met het nieuwe concept een eigen stage gaan hosten.

‘’Tegenstrijdige ambitie is de grootste kracht’’

Daar waar de organisatie van Pearl Village Festival een ambitie heeft om ieder jaar te groeien in bezoekersaantallen en beleving, focust de organisatie van Weijdepop zich met name op de toegankelijkheid van het festival. Het is dan ook niet zomaar dat Weijde met een lange ij wordt geschreven, want wij/jullie maken samen Weijdepop tot wat het is. Een tegenstrijdige visie bij de verschillende organisaties, maar eenzelfde doelstelling om er ieder jaar weer iets unieks neer te zetten voor jong en oud is de grootste kracht. Met het gevoel van saamhorigheid willen we dan ook iedereen de kans geven hier deelgenoot van te zijn.

De organisatie van Weijdepop en Pearl Village Festival bestaat uit 8 personen met inmiddels een grote achterban van tientallen vrijwilligers. In de komende maanden zal er steeds meer informatie gedeeld worden op Facebook en Instagram van Pearl Village Festival.