TOKO LOCO wordt nieuwe vierde (!) stage op Pearl Village Festival & Weijdepop 2023

TOKO LOCO wordt nieuwe vierde (!) stage op Pearl Village Festival & Weijdepop 2023

Naast de MAINSTAGE, KNAPSCHUUR en de WEIJDEPOP STAGE (voorheen Huiskamer) komt er dit jaar nóg een extra stage bij op Pearl Village Festival & Weijdepop, namelijk: de TOKO LOCO. Nadat in 2017 geëxperimenteerd werd met een tweede podium, in 2019 de KNAPSCHUUR als derde stage een schot in de roos bleek te zijn is het festival klaar voor weer een volgende stap. Waar de vierde voor staat en de naam vandaan komt, welke muziekgenres je er gaat horen en hoe de nieuwe vierde (!) stage eruit komt te zien lees en zie je hieronder.

TOKO LOCO: Waar staat het voor en waar komt de naam vandaan?

Regionaal talent, een nieuw en populair muziekgenre en het doel om een nieuwe doelgroep te bereiken en een plek te bieden waar ze helemaal uit hun dak kunnen gaan. Het waren de uitgangspunten voor de nieuwe vierde stage op Pearl Village Festival en Weijdepop. Maar waar staat de naam TOKO LOKO eigenlijk voor?

In de volksmond is een toko een (buurt)winkel waar van alles te vinden is. Op het festival zul je bij deze stage ook van alles vinden, maar dan natuurlijk in de vorm van muziekgenres. Loco is straattaal voor gek, maf of niet goed wijs. En in positieve zin is dat iets wat toch een beetje bij deze vierde stage past. Het mag ten slotte best een beetje gek en anders om iets unieks en nieuws te bieden. Daarnaast staat Loco in dit geval ook voor Local, waarbij het natuurlijk gaat om de ”Local Heroes” die ervoor zullen zorgen dat de dansvloer gevuld is met gekke, maffe, maar bovenal gezellige mensen!

TOKO LOCO: Welke muziekgenres?

Op vrijdag zullen de elektronische muziekgenres House (waaronder Deep House/ Disco House, Funky House) en Techno (waaronder Acid Techno, Melodic Techno / Hard Techno) de boventoon voeren. Op zaterdag zal daar naar House en Techno aan het eind van de middag / begin van de avond Urban (waaronder r&b, hiphop, moombah) aan worden toegevoegd. Op zondag zal de TOKO LOCO omgedoopt worden tot ”de Dom van Dalen” en zal er een kinderdisco worden georganiseerd met daarna Blues, Country en Rock muziek door verschillende bands.

TOKO LOCO: Hoe komt het eruit te zien?

Dat de TOKO LOCO voornamelijk een nieuwe House & Techno stage wordt en je er helemaal uit je dak kunt gaan staat vast, maar hoe komt deze nieuwe vierde (!) stage er uit te zien? Met dank aan Niels Nijkamp (Festival Designer @Pearl Village Festival) kunnen we je alvast een sfeerimpressie geven van de TOKO LOCO, wat in feite een mega opblaaskerk is van 17 meter lang met een hoogte van maar liefst 12 meter!