Weijdepop & Pearl Village Festival pakken uit

Weijdepop & Pearl Village Festival pakken uit

Vrijdag 19 t/m zondag 21 juli is het zover. Weijdepop & Pearl Village Festival. De organisatie is al maandenlang bezig met de voorbereidingen en eindelijk kan er meer verklapt worden over de invulling van het unieke muziekfestival.

Het festival kent dit jaar drie verschillende podia (in- en outdoor), een food & chill area met foodtenten- en trucks van lokale ondernemers, meer dan 25 DJ’s en 10 bands. Er zullen meer dan honderd artiesten zijn, zowel regionaal talent als nationaal bekend.

Pre-parties om bezoekers op te warmen

In aanloop naar het festival zijn er vanuit Pearl Village pre-parties georganiseerd in de regio. Bij de kick-off in maart kwamen ongeveer 250 bezoekers in de vernieuwde Aolle Bakkerij in Dalen. In april werd een pre-party gehouden met 6 Pearl Village DJ’s in Club Limbo Emmen. Zaterdag 18 mei komt Gerard Ekdom bij de uitverkochte ”Cool Classic Night” in Restaurant de Baander. Een mooi initiatief vanuit Rock ’n Rolle, Veronica, Pearl Village Festival en Restaurant de Baander.

Wie, wat, waar en wanneer?

Het festival begint op vrijdagavond 19 juli om 18:00 uur. Er zullen 25 DJ’s zijn verdeeld over de drie stages, met o.a. Childsplay en MC Da Syndrome. Een avond voor jong- en oud met Urban, House, Nederlandstalig en Hardstyle. Ook lanceert Pearl Village een uniek concept op de nieuwe stage ‘’De Knapschuur,’’ waarvoor uit het hele land aanmeldingen van DJ’s binnen kwamen. De line-up bestaat namelijk uit een mix van ervaren DJ’s én ambitieloze niet-DJ’s. Naast dat het de eerste outdoor stage op het festival is, is het ook de eerste outdoor stage op een festival in Drenthe waar alleen hardstyle muziek gedraaid wordt.

Op zaterdag beginnen de eerste bands en DJ’s om 16:00 uur. Weijdepop viert haar vijfjarig Lustrum deze avond op spectaculaire wijze met de negenkoppige band The Night Flight op de Indoor Maingstage. Cave Canem speelt in het voorprogramma en bij ‘’De Huiskamer’’ zullen de gehele avond verschillende blues, jazz, country en rock & roll bands spelen. Op de nieuwe stage ‘’De Knapschuur’’ draaien Pearl Village DJ’s en is er een Nederlandstalige surprise act.

Op zondag is er wederom het bekende Weijdepop programma voor jong- en oud en zal er vanaf 12:00 uur de eerste muziek vanuit de tent te horen zijn. O.a. Sorry John, Eikens en Warta en verschillende regionale (zang)talenten zullen op het podium staan.

Uitbreiding food & chill area

Naast een breed scala aan muziekgenres zal er ook weer een uitgebreide food & chill area zijn. Een creatief team van 15 vrijwilligers zijn al enige tijd druk bezig met het creëren van de hysterische aankleding van het terrein. Tijdens het festival is het bijvoorbeeld mogelijk om bij te kletsen en te relaxen op zelfgemaakte loungebanken. Ook zullen er verschillende foodtenten/trucks en een cocktailbar van lokale ondernemers zijn.

Tickets vanaf 1 mei

Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,- per avond. Een combi-ticket (vrijdag + zaterdag) kost €15. Aan de deur kost een ticket €15,- per avond en €20,- voor een combi-ticket. Tickets zijn via de online ticketshop van Pearl Village Festival te bestellen