OVER ONS

Pearl Village Festival is opgericht door Jory Bosch en Frank Egberink. Twee hechte vrienden met allebei van jongs af aan enorm veel passie voor muziek en het organiseren van muziekevenementen. Van het DJ’en in de slaapkamer, tot het draaien op en organiseren van themafeesten in plaatselijke kroegen. De ambitie om een écht festival te organiseren was er vanaf het begin. En ja, daar heb je uiteindelijk ook een naam voor nodig.

Het dorp Dalen wordt in de volksmond ook wel ‘’de parel van Drenthe’’ genoemd. En wat is er nou mooier om iets met die benaming te doen? Voor de twee vrienden was het voldoende om tot een pakkende naam te komen voor het festival. Parel festival? Pareldorp festival? Nee, Engelstalig klonk toch net iets lekkerder. Pearl Village Festival.

De ambitie is om een jaarlijks terugkerend festival te organiseren met jaarlijks een kleine groei in bezoekersaantallen en beleving, waarbij regionaal DJ-talent én nationaal bekende DJ’s zorgen dat alle unieke quilty pleasures gedraaid worden. De classics uit de 70’s & 80’s, 90’s en 00’s in een nieuw jasje, maar ook Urban, House, Techno, Hardstyle en de lekkerste Hollandse meezingers. Een compleet festival voor jong én oud in de parel van Drenthe, Dalen.

In 2016 werd de eerste editie van Pearl Village Festival georganiseerd in samenwerking met WeijdePop. Regionaal DJ-talent zorgde voor een knallend festival met 400 bezoekers. Bij de tweede editie in 2017 kwamen een dubbel aantal bezoekers. De feesttent was groter en er was een eerste outdoor chill-out area: ‘’De Huiskamer’’. In 2018 werd Pearl Village Festival voor het eerst op twee avonden georganiseerd tijdens het Zuidenveld weekend in Dalen. Met twee stages kwamen er op zowel vrijdag- als zaterdagavond meer dan 1.800 bezoekers. Driemaal een verdubbeling van het aantal bezoekers.

2019
Van 2 naar 3 stages, van 1.800 naar 2.400 bezoekers per avond, van zon naar een plotselinge onweersbui en het evacueren naar de dichtstbijzijnde loods. Met tientallen vrijwilligers, 30 DJ’s, 10 bands en +100 artiesten hebben we een heel uniek festival voor jong- en oud weten neer te zetten in Dalen. Dank allen voor de overweldigende reacties en net zo belangrijk: jullie feedback! Samen kijken we uit naar de 5e editie in 2022 in samenwerking met Weijdepop.